Bioplast förpackningar från Maria Åkerberg

MARIA ÅKERBERG använder giftfria förpackningar av Bioplast som inte bara är koldioxidneutral utan även binder upp CO2. Detta innebär att miljön inte belastas vid producering. Plasten tillverkas av sockerrör istället för råolja som konventionell plast tillverkas av. Sockerrör behöver koldioxid för att växa.

Då förpackningarna förbränns frigörs vatten och koldioxid som sedan tas upp av sockerrören. I processen att tillverka denna plast går det också åt koldioxid. Det resulterar i att den totala processen inte bara blir neutral utan det går till och med åt extra koldioxid.

bioplast Mikael Åkerberg

För varje produkt som tillverkas betalar Maria Åkerberg en kostnad för återvinning som bland annat går till återvinningscentralen närmast oss här i Frillesås. När du använt produkterna och står där med tomma förpackningar ska du gå till en återvinningscentral och lägga förpackningarna i plaståtervinningen. Man skulle alltså kunna säga att ni återvinner för en slant som redan har betalats.

Koldioxiddebatten rasar för fullt på alla nivåer! Politiska klimatmål ska uppnås och diskussionen är het kring hur och när. Anledningen är att koldioxidutsläppen påverkar våra liv ganska direkt. När våra utsläpp påverkar temperaturen leder det till förändring i allt från matproduktion till vår hälsa. DERMANORD – Svensk Hudvård AB tar detta på stort allvar och utvecklade därför en helt ny typ av förpackning.
På initiativ av Mikael Åkerberg var de pionjärer på den svenska marknaden med att använda giftfria förpackningar av koldioxidneutral Bioplast. Detta innebär att miljön inte belastas vid producering av denna typ av plast. Plasten tillverkas av sockerrör istället för råolja som konventionell plast tillverkas av, och sockerrör behöver koldioxid för att växa.


Då våra förpackningar förbränns frigörs vatten och koldioxid som sedan tas upp av sockerrören eller andra växter. I processen att tillverka plast av sockerrören går det också åt koldioxid, vilket resulterar i att den totala processen inte bara blir neutral utan det går till och med åt extra koldioxid.


Alla plastflaskor i samtliga storlekar är numera tillverkade av Bioplast: garanterat giftfritt, koldioxidneutralt och fritt från råolja.
Även tuberna i sortimentet tillverkas av vegetabilisk bioplast.

 

Detta är något vi är väldigt glada och stolta över. Ett stort steg i rätt riktning.

 

Länk till Maria Åkerbergs Sortiment

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *