Ekologisk olja mot löss

Löss har blivit en följetång i många skolor och vissa har problem med de kemiska lusmedeln, som inte riktigt verkar, svider och luktar päck. Då rekommenderar vi en lättare, billigare variant som doftar härligt och ger näring till hårbotten och hår. Ofta blir hårbotten irriterad när man haft löss.

Det kliar i huvudet bara att tänka på löss.

Olja mot löss är en vida känd och beprövad metod som är säker. Vårdguiden rekommenderar att först använda olja innan man använder sig av andra preparat.

Detta av den enkla anledningen att löss blivit resistenta mot tidigare rekommenderade läkemedel. Lössens andningsmekanism kan nämligen stänga ute vatten i flera timmar men klarar inte av olja. Ren biologi helt enkelt.
20160210_134703-1[1].jpg
Ekologisk behandling mot löss.
Denna behandling bör upprepas tre gånger med en veckas mellanrum. Lössen kvävs av oljan.

Produkt: Specials For Hair, Hair & Body Schampoo Rosemary eller Lemongrass från Maria Åkerberg

I torrt hår:
Kamma först ur håret med luskam.
Applicera generös mängd Specials For Hair i hårbotten. Vill du ha ett billigare alternativ, blanda med lite neutral ekologisk olja.  Låt oljan sitta i över natten. Skydda kudden. Tvätta sedan ur håret med Hair & Body Shampoo Rosemary eller Lemongrass.

Specials For Hair är oljan som stärker,återfuktar hår och hårbotten.Innehåller bland annat de eteriska oljorna Rosmarin, Ylang Ylang, Cederträ och Grapefruktolja samt extrakt från Ingefära och Chili.
Sheasmörolja och Jojobaolja ger nyttiga fettsyror.

Utöver lusbehandling kan du använda håroljan till mera:
Användning för håret som hårolja:
Fördela oljan i dina händer och applicera i håret. Har du tunt fint hår använder du bara 1 droppe och mest i topparna. Ger fin glans och lyster.

Användning för hårbotten:
Applicera Specials For Hair med fingertopparna i hårbotten och massera kraftfullt. Låt verka över natten. Använd minst 2-3 nätter per vecka. Glöm inte att skydda kudden med en handduk. Schamponera på morgonen.

Användning  för skägg.
Denna olja är bra som skäggolja och du kan ta någon droppe i handen och massera in i skägg och huden under skägget.

 

Det finns även andra tips man kan kombinera med om man vill. Löss dör vid 52-54 grader. Så bastu en stund är ju inte fel. Eller värmeföna håret.

Äppelcidervinäger kan man använda att först skölja håret med. Då släpper lusäggen lättare. Låt självtorka. Luskamma sedan. Efter det använd oljan.

Bra om alla i skolan har en lushelg när det går ut till alla att man luskollar hela familjen och kammar igenom noggrant och behandlar vid behov.

Varje år utses en nationell luskollarhelg. Detta år var det 5-7 februari, så det har passerat, men det går ju att ordna på skola/förskola/fritids ändå.

 

Här hittar du produkterna.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *