Ekologiska deodoranter

 Vill du ha en ekologisk deo utan aluminiumklorid?

Nu börjar det finnas en hel del på marknaden att välja på för den medvetne konsumenten.

Inga av våra deo innehåller aluminiumklorid, vilket kunderna oftast frågar om. Det har stötts och blötts huruvida farligt det är för oss att applicera det i armhålan nära lymfan. Oavsett hur farligt det är så känner jag personligen att jag inte vill laborera med detta i min kropp. Jag läste att de som har alzheimers ofta har förhöjda aluminiumhalter i kroppen. Det lagras i kroppen.

Vissa ”ful-deo” innehåller triclosan som är ett bakteriedödande ämne som stör fotosyntesen i växtligheten när det kommer ut i naturen. Likaså försöker jag undvika deo med mycket allergener i.

 

Samtidigt vill man ha en deo som funkar bra och inte täpper till. Svetten ska ju ut ur kroppen, men vi vill inte ha en obehaglig doft av svett.

Förut svarade jag på frågor om vilken deo som är bäst. Det har jag slutat med, då jag märker att det är väldigt olika från person till person. På samma sätt som schampo är olika i olika hår och det är omöjligt att hitta ett som är BÄST.

För mig personligen är True organics bäst i test, men det behöver inte vara fallet hos alla. Här gäller verkligen att man provar ut Sin deo.

Har du använt ”ful-deo” länge så kan den ha täppt till  huden och det ligger gammalt skräp som kommer fram när man slutar med den deon. Jag brukar nämna det, så man inte tror den nya deon inte funkar för att den inte är supereffektiv från start. Håll ut så blir det bättre. Underlätta gärna genom att göra en peeling i armhålan. Tänk på att huden är tunn där, så ta det försiktigt.

Nedan följer lite kommentarer och länkar till webshopen.

 

 

Undercover agent

True organics – Undercover agent är en svensk ekologisk roll-on-deo som både är baserat på salter och bikarbonat. Det get dubbel effekt. Den doftar lite citrus när man lägger på den, men det försvinner snabbt och vi upplever ett lång effekt av denna. Ibland är den lite långsam i rinningen, då jag förvarar den upponer en stund medan jag borstar tänderna 😉

Till Undercover agent i webshopen.

 

 

Från gotland Deo baserad på bikarbonatDeolicious

Nästa deo är vår storsäljare Deolicious. Den görs på Gotland av prima råvaror av ett företag som endast tillverkar deo…i mängder!

Den är baserad på bikarbonat och det neutraliserar svettdoft.

Ett fåtal tål inte bikarbonat, de blir röda i armhålan och det kliar. Då är denna inte bra.

Finns i 15ml och 60 ml så man kan prova först. Bra, eller hur?

När det är som varmast så blir denna som en olja istället för en kräm. Ställ den då i kylen en stund och rör om den lite, så blir den normal igen.

Smörjs i armhålan smidigt med fingrarna.

Frisk och fräsch med mild doft av citrus.

Det är denna typen som vissa brukar göra hemma själva. Jag har dock aldrig lyckats få till den härliga konsistensen och bra balansen som Deolicious lyckats med.

Till webshoppen och Deolicious.

 

Saltsten Maria Åkerberg deospray Deospray

Maria Åkerbergs deodoranter är saltbaserade. Salt är bakteriedödande och neutraliserar svettdoft. Du svettas som vanligt, men doftar mindre eller inget.

Här finns en saltsten som du spolar under ljummet/varmt vatten och rullar i armhålan som du gör med en rollon, men med flera drag, så det verkligen släpper av saltet. Spola av stenen och ställ i hyllan. Det medföljer en plastkåpa som jag inte använder hemma, då det kan samlas lite restvatten längst ner och gröpa ur stenen om man sätter på locket direkt. Den håller i evigheter och blir superbillig.

Tappa den inte i klinkersgolvet dock, för då går den sönder och får vassa kanter. Jag har provat 😉

Det finns även tre sprayvarianter som är enkla att applicera. Spraya – så är det klart. Det finns en neutral och en citrus ( som för övrigt är super som myggspray, då myggorna inte gillar citrusdoften) samt en med lagerblad och grape. Båda med doft är rätt så doftrika.

Har du någon gång råkat ut för att spraypumparna i de 2 senare täpper till, så skruva av korken och lägg i en behållare och häll kokat vatten över.Då löser det upp de eteriska oljor som satt sig. Torka med lite papper och sätt tillbaka. Den som är neutral har vi inte varit med att det hänt på.

Saltdeo är favoriten hos många!

Tips! Köp små tomma sprayflaskor så kan du hälla över och ta med i necessären.

Klicka här för att komma till Marias svenska ekologiska deodoranter

 

 

Ekologisk deo rollon

Eco cosmetics deostick Ecocertifierad

Eco cosmetics har två deo. En rollon och ett stift. De ser lika ut, men doftar olika och vissa upplever att sticket är mera effektivt än rollonen. Vissa gillar rollonen som format bäst. Men det är kanske inte den jag rekommenderar i första hand till de med besvärlig svett.

Klicka på bilderna ovan för att komma till respektive deo.

Roll-onen är med en mild fräsch doft av granatäpple.

Stiftet har en mild doft av oliv och malva.

 

 

Aprikosros deo Ekologisk rollon Jord deo Ekologisk deo

Sist ut är våra senaste deo från svenska Färg & förändring, som vi tog hem efter önskemål av kund. På rekommendation har vi hittat många favoriter och nyheter.

Svensk ekologisk deo.Innehåller salt och estrar som deodoriserande ämne. Klicka på bilderna för att komma till respektive deo.

Dessa är favoriten för vissa, medan den inte funkar lika bra på andra. En mild deo för den som inte har besvärlig svett.

Aprikosros – Doftar sött och ”aprikosigt”

Lindblomma – Mild och frisk, lite ”tvålig” doft.

Dagens början – söt doft lite bubbelgumsdoft kan man beskriva den som.

Jord – Kraftfull, örtig och jordbunden doft. Innehåller enbart eteriska oljor, varav en är den karaktäristiska patchouli.

 

Lycka till med att hitta din deo!

/Maria J Skogsro Spa

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *