Tonårshud slår bakut – Hudvård acne med Maria Åkerberg

När man kommer in i puberteten sker en större hormonell förändring i kroppen. Detta är såklart helt naturligt. Det kan dock ställa till en del besvär i form av acne, irriterad och inflammerad hud.

 

Givetvis är den hormonella omställningen helt naturlig och man får till viss del ”gilla läget”, men det finns massor man kan göra för att ge huden de bästa förutsättningarna för att må så bra som möjligt.

Utöver den psykiska påfrestningen många upplever i samband med acne så kan det i värsta fall bli bestående och fula ärr i huden.

Det är en mycket bra idé att se över sin kost. Socker, mjölkprodukter och snabba kolhydrater är inte alltid toppen för systemet och kan främja inflammation i kroppen. Zink och selen är viktiga mineraler för huden och ibland kan man behöva tillskott av dessa. Sedan är givetvis en bra hudrutin A och O!

Använd skonsamma produkter, som lugnar och läker samt reglerar talgproduktionen. Stark tvål och andra uttorkande produkter är no no no! De irriterar huden och får den att producera mer talg.

Använd en skonsam rengöring morgon och kväll, följt av ett passande ansiktsvatten, som reglerar ph-balansen. Sedan smörjer du med en kräm som är anpassad för akne, den ska gärna vara anti-septisk och talgreglerande,

Det finns även olja och serum som har under din kräm, vilka går ner mer på djupet och arbetar lite extra. Peela huden försiktigt en till två gånger i veckan, skrubba inte!

Den s.k. renande kuren från Maria Åkerberg är lätt att följa och är toppen för bråkig oren hud. Den renar på djupet, exfolierar och ger massor med fukt. Applicera ett tunt lager av AHA & jojoba peeling, och ovanpå detta Face mask clearing. Låt ligga kvar ca 30 minuter eller låt verka under natten. Upprepa kuren två gånger i veckan.

 

Jag kan inte nog betona vikten av att uppsöka en duktig hudterapeut för behandling och för att få hjälp med de produkter som just Du behöver. I en behandling så rengör man och lugnar, peelar och mjukar upp huden med varm ånga så att man kan göra en portömning, (att klämma själv hemma är inte att rekommendera, det gör mer skada än nytta).

Man får då loss proppar i porerna och gör så att syre kommer ner i huden vilket gör det till en ogynnsam miljö för bakterier och inflammation. Det gynnar en hud med acne

Vill du läsa mer om behandlingar – Klicka här

 

Produktrekommendation

Cleansing Clay

Foaming wash gentle eller clearing

Neroli eller Lemon freshner

Face lotion clearing

Royal facial oil Clearing eller Coldpressed Jojobaoil

Aha & jojoba peeling

Face mask clearing

För att komma till produkterna: Klicka här

 

Skrivet av Mia Ahlsen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *