Torr, kliande och stram hud? Det finns hjälp att få. Maria Åkerberg

Torr, kliande och stram hud?  Det finns hjälp att få!

Upplever du att din hud är sådär riktigt torr? Kanske också känslig, röd och allmänt bråkig. Vi befinner oss nu i den lite mindre gynnsamma tiden på året, i alla fall för alla oss torrisar.

Bristen på sol, kylan och den uppvärmda inomhusluften kan göra huden torr, känslig och krånglig. Dessutom finns det flera andra faktorer som påverkar.

 

 

Att sitta framför en datorskärm som utger strålning kan stressa huden. Det kan då vara skönt att använda ett återfuktande ansiktsvatten i sprayform. (Maria Åkerbergs ansiktsvatten ger direkt massor av fukt och går att använda när helst under dagen, även om du har makeup.)

Många är också väldigt yttorra, dvs torra döda hudceller bildar ett lock på hudytan, vilket gör att din hudvård inte kan komma ner och göra det den ska. Huden kan också reagera med att producera mer talg vilket i sin tur gör huden glansig. Risken finns att man då börjar använda uttorkande produkter för fet hy. Detta är dock helt fel! Det ultimata är en peeling som får bort de torra döda hudceller och ”öppnar upp” huden igen, och sedan kan man bomba med fukt, oljor och andra härligheter som får din hud att slappna av och bli mjuk och smidig.

Moisturising mask från Maria Åkerberg kan göra underverk för de riktigt torra. Du masserar först in en papyapeeling och ovanpå Face mask moist. Enzymerna i peelingen exfolierar huden och hjälper till att dra ner fuktmasken i huden. Låt gärna detta verka under natten.

 

Använd ej för hett vatten när du tvättar ansiktet och duschar. Hur skönt det är kan vara, så drar värmen ut fett ur huden. Det finns finfina kroppsskrubbar att använda för kroppen, samt peelinghandskar. Vrid ner temperaturen en aning, och avsluta duschen med en duscholja, och smörj sedan in kroppen med ett balm eller lotion för att stänga in fukten.

-Drick mycket vatten, är vidare ett självklart råd, och se till att du får i dig tillräckligt av gynnsamma fettsyror som Omega 3 Det finns bl.a i fet fisk, såsom lax och makrill men även i avokado. Det finns också tillskott med Omega 3 om du behöver en extra boost.

En bra hudvårdsrutin kan sammanfattas såhär:

Använd en mild och skonsam rengöring morgon och kväll, -absolut inte handtvål eller annan stark produkt –de rubbar vårt balanserade ph-värde, torkar ut och irriterar. Använd sedan ett återfuktande och lugnande ansiktsvatten. De som är riktigt torra kan sedan  använda ett serum eller olja, dessa produkter går ner mer på djupet och fyller på lager för lager.

 

Ovanpå detta har du din kräm, och sedan finns det sköna balmer som fungerar som en mjuk vinterjacka för huden, och hjälper till att skydda huden för yttre påfrestningar och kapslar in den fukt och det fett huden behöver.

 

Avslutningsvis är det givetvis en god idé att besöka en duktig hudterapeut som kan hjälpa dig med just Din hud, ge dig vidare tips och råd och välja ut de produkter du kan behöva.

Här ser du vilka behandlingar du kan boka hos oss. Klicka här.

 

Lycka till!/ Mia Ahlsen, hudterapeut på Skogsro Spa

 

Produktrekommendation från Skogsro Spa Sortiment

Olive Cleansing

Neroli  Freshner

Serum Moist eller serum antirouge

Coldpressed Almond oil eller Royal facial oil

Face Dream el Face protection

Papaya peeling

Face mask Moist

Salt scrub energy eller white chocolate

Shower and bath oil

 

Du hittar alla produkter om du klickar här:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *