Ekologiskt schampo från Skogsro Spa

Schampo som är bra för både håret, dig och miljön.

Många frågar vilket schampo som är bäst, vilket är lika svårt att svara på som vilken deo som är bäst. Det är väldigt individuellt.

Vi vet vilka vi själva gillar, vilka som säljer bäst och vilka vi får god respons på och med den långa erfarenhet vi har på Skogsro Spa, så hoppas vi kunna hjälpa dig att hitta ditt favoritschampo till dig och din familj.

Först vill vi börja med att berätta vad ekologiska schampon är:

Ett schampo med vegetabiliska och ekologiska råvaror, vilket innebär att växterna är obesprutade m.m. De är oftast med milda tensider och fria från Sodium lauryl/laureth sulfate, som är ett syntetiskt lösningsmedel vilket används i schampo, tvål, rengöring, men även i AJAX och WC-anka. Dessa syntetiska lösningsmedel är för starka för många och det gör att hårbottens egen skyddande syramantel/fett löses upp och huden blir torr, flagar, kliar och kan ge utslag. Det kan även leda till att huden när den blir torr, producerar mera fett för att balansera och då kan man få både torrt eller onödigt fett hår som resultat.

Ett ekologiskt och bra schampo kan även göra att du blir mindre beroende av balsam, då inte hårstrået torkats ut och behöver återfettas med balsam.

Det är alltid lämpligt att köra eko både schampo och balsam. Däremot måste de inte vara av samma märke. Det viktigaste är att balsam och inpackningar är fria från syntetiska siliconer ( typ dimethicone m.fl.) och att schampon är fria från SLS, ( sodium laureth sulfat).

Det är bättre med något som gör rent utan att störa hudens balans och som ger fett och fukt på riktigt. Fråga oss gärna om du vill ha personliga råd.

Många av våra schampo går ypperligt att rengöra kroppen med. Maria Åkerberg har flera Hair and body schampo och även WISE går precis lika bra att ta schampo även på kroppen. Det gör det smidigt att kunna ha färre flaskor. Det funkar även riktigt bra.

Till våra olika schampon:

Länk finns på alla schampon med markerad text

Maria Åkerberg Hair & body schampo

Finns i flera storlekar. Vissa som 30 ml resetub och 125 ml flaska, alla finns i 250 ml och 500 ml, samt 5 liter för refill.

Rosmarin – orginalet som ökar cirkulationen i hud/hårbotten.
Lemongrass – milt och friskt, passar de flesta särskilt till tunt, blont och grått hår.
Energy – Rosmarin och citrongräs, lavendel, enbär. Ökar cirkulationen och är frisk och fräsch. Passar alla.
Basic – doftneutral för de som önskar.
Basil lime – För hårbotten som tenderar bli fet.
Mentha – Motverkar svamp och mjäll. Frisk och fräsch. Ej till barn under 12 år.

Några ytterligare som är anpassade enbart som hårschampo:
Sage – Motverkar fett hår
Nettle -Stimulerar hårtillväxt och är bra om man tappar mycket hår.

 

recokort

Reco hair schampo

Dessa gör inte håret lika mjukt utan gör att håret får mera stadga. De är extremt dryga och tillverkas i Smålandsstenar av Inger Bloch som är ekofrisör sedan många år och har väldigt stor erfarenhet av hårbottensproblematik. Detta schampo är favoriten för många.

Daggkåpa – Passar alla. Bra att börja med. Kan verka inflammationshämmande, sårläkande och stimulera nybildning av hud i hårbotten. För alla hår som ej blir feta. Svag doft. Perfekt till barn och djur.

Rosmarin – För normalt hår, kan stimulera tillväxt och kan ge håret en något mörkare nyans. För tunna hår och håravfall. Ej till torra hår.

Kamomill – Ger ljust hår en ljusare lyster. För normalt, tunt eller torrt, ljus hår.

Granatäpple – Passar alla hårtyper. Bra för kemfärgade eller lockiga hår. Innehåller mycket fukt och är lite mjukare.

Kokos – Återfettande med doft av kokos. För torra, frissiga, krulliga hår. Fetaste i sortimentet. Ej till fett och tungt hår.

Salvia – Bakteriehämmande, dämpar hårfärgen något. Passar hår som lätt blir fett. Till tunga, tjocka hår. Balanserande för fett hår.  Passar gråhåriga.

Lakritz – Normalt till fett hår. Bra till ”ungdomsfeta” hår. Mjukare än salvia.

Björk – Gör håret glansigt, kan stärka och stimulera hårtillväxt, passar alla hårtyper. Ger fin glans.

Alla schampon är väldigt milda, ger glans och volym. Alla går använda på barn. Till spädbarn rekommenderas Daggkåpa eller kamomill. Svider ej i ögonen. Man bör räkna med ca 5 tvättar innan håret kommer till sin rätt.

 

schampo

Wise Schampo

Ekologiskt schampo för känslig hårbotten, håravfall och mjäll 

Frisk doft och extremt dryg. Schamponera två gånger och du behöver minimalt med schampo.

Fungerar även alldeles utmärkt att använda som duschgel för kroppen.

Cirkulationsökande och cellförnyande,  Antistateffekt och glans

 

John Masters Organics Schampo

john masters organics

Detta är ett amerikanskt ekomärke med över 20 år bakom sig. John Masters är frisören som bannlyste skumma råvaror och ersatte dem med ekologiska växter och örter och hans salong i New York är en helt ren salong.

Vi har några av deras schampon:

Spearmint & Meadowsweet scalp stimulating shampoo.

Motverkar fet eller torr hårbotten, tilltäppta hårsäckar och överproduktion av talg. För fint eller tunt hår som saknar volym. Kan användas för färgat hår.

Bare Unscented schampoo

Ett perfekt, parfymfritt schampo för daglig användning som kombinerar 14 certifierade organiska extrakt och oljor, inkl. vallört, rölleka och vitt te som rengör skonsamt och mjukgör håret. Perfekt för färgat hår.

Zinc & Sage shampoo with conditioner

Neutraliserande zink och uppstramande salviablad, reglerar kliande och irriterad hårbotten och motverkar mjäll. Doftar kola. Kan användas till färgat hår.

Rosemary & Lavender shampoo

Lavendel och rosmarin samt 13 andra certifierade ekologiska växtoljor. Ger ett sunt, glansigt och fint hår. Sojaprotein stärker hårstrået och veteprotein gör håret lätt att reda ut. Kan användas till färgat hår.

Evening primrose schampoo

För torrt, samt kemiskt behandlat hår.  Med naturligt fuktgivande effekt från nattljusväxten, 7 proteiner och aminosyror samt 10 certifierade ekologiska växtoljor. Schampo för torrt skandinaviskt hår.  Kan användas till färgat hår.

Naturligtvis

sortiment

Svensk serie med prisvärda produkter för hela familjen.

Naturligtvis Schampo med kelp/alger.

200ml tub tillverkad av sockerbaserad plast. Ett schampo med tvättaktiva ämnen från kokosolja. Kelp har en hög halt av mineraler som återfuktar hår och hårbotten. Kombinera gärna med Naturligtvis balsam.

 

Dharmazone

mini brev

Skandinavisk ekologisk serie. Dessa säljer vi mycket av.

Shine schampo

Ett äkta stärkande och balanserande örtschampo med ekologisk aloe vera juice och björk. Naturligt doftsatt med ekologiska, eteriska oljor som innehåller naturliga antioxidanter. Stimulerande rosmarin, vårdande lavendel och balanserande geranium.

Sooth schampo

Milt och naturligt återfuktande schampo. Äpple och hjortron rika på antioxidanter, vitamin A, C, E motverkar torr och irriterad hårbotten.

 

Sante

13912-47-44555shampoo_jojobacare_fr

Tysk ekologisk serie. Vi har inte mycket av detta märke, men har tagit hem det schampo och balsam som fått bäst omdömen på nätet. ( samt en maskara)

Schampo Jojoba care

Förbättrar lystern och elasticiteten av ditt hår med det milda formulan av ekologisk jojoba olja, ekologisk ringbloms extrakt och silkesprotein.

Aleppotvål

aleppo 12

Fler och fler efterfrågar en hårdtvål för att tvätta håret och Aleppotvålen är poppis där. Själv tycker jag att det blir strävt, men det funkar uppenbarligen toppen för vissa och vi har hittat en ekologisk Aleppotvål. De flesta är inte ekologiska på marknaden.

Eco cosmetics

repair schampo

Tysk ekoserie, där vi tagit hem det schampo som fått bäst omdömen av användare på nätet.

Schampo Repair Med myrten, gingko och jojoba.

Återuppbygger skadat och torrt hår. Intensiv vård för både hår och hårbotten. Formulan med jojoba bildar ett skyddande lager som hjälper till att minska klyvna hårtoppar. Gingko ger lyster och elasticitet medan myrten stimulerar huden. För skadat hår och kluvna hårtoppar.

 

Lycka till med ditt schampoval! Fråga oss gärna om du undrar över något mera.

Länk till alla schampon klicka här

 

Bild nedan från Maria Åkerberg. Klicka på bilden kommer du till Maria Åkerbergs hårprodukter.

Dermanord-XK0W7530-me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *