Skydda dig i sommar med solkräm från Maria Åkerberg

VÅRDANDE OCH UTSLÄTANDE SOLOLJA FRÅN MARIA ÅKERBERG

Nu är äntligen tiden för att njuta av solen här. Våra dagcremer från Maria Åkerberg har inget solskydd i sig eftersom vi nordbor inte behöver använda solskydd året runt, men det behövs lite extra skydd nu till sommaren.

Det bästa skyddet för en vanlig dag är att använda Protecting Oil Outdoor som en ansiktsolja över dagcremen. Detta är verkligen en anti age produkt som skyddar huden samtidigt som du kan njuta av solen. Den fungerar som en primer på huden och ger en jättefin lyster, det är inte bara i förebyggande syfte utan du ser genast ett utslätande resultat på huden.

Protecting Oil Outdoor innehåller även Jojobaolja som är mjukgörande för huden. Passar för både ansikte och kropp. Protecting Oil Outdoor tillsammans med dagcreme ger ett perfekt makeupunderlag om du vill ha Foundation och puder på, som också har ett naturligt skydd för solen.

Detta räcker för de flesta en vanlig dag, men för en dag på stranden kanske du behöver komplettera med Sun Lotion. Blanda Protecting Oil Outdoor med Sun Lotion spf 20 för bästa effekt, och för att du inte ska bli så vit av titandioxiden. Ju känsligare du är desto mer Sun Lotion.

Dessa produkter passar även utmärkt för barnen. Vi använder fysikaliskt filter istället för kemiskt skydd, som du inte bör använda på barn eftersom det är svårnedbrytbart för små kroppar. Fysikaliskt skydd fungerar på så sätt att ju mer solskydd du tar desto mer skydd. Blir du röd är det en indikation på att du smörjt in för lite eller att det är dags att sätta sig i skuggan. Se det som något positivt. Kemiskt filter döljer hudens varningssignaler och du blir inte röd även fast du bränner dig, därav invaggas man lätt i en falsk trygghet. Fysikalisk filter lägger sig på hudytan och skyddar på samma sätt som kläder. Det är dessutom snällt mot hav, sjöar och fiskliv.

Våra dagcremer har inget solskydd i sig eftersom vi nordbor inte behöver använda solskydd året runt, men det behövs lite extra skydd nu på sommaren. Nya rön är att vi bör vara ute i solen mitt på dagen på sommaren i 15 min utan solskydd så att vi får i oss tillräckligt med D-vitamin. Vi kan inte tillverka D-vitamin alls under vinterhalvåret i Sverige för att det kan vi endast mellan April och September då solen står tillräckligt högt på himlen. kika gärna på länken för att läsa mer om detta.
http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin#vad

Denna text är hämtad från ett inlägg på Maria Åkerbergs Facebooksida.

Tillägg: Det finns även en sololja SPF 15 från Maria Åkerberg som funkar bra med.

Här kan du köpa alla produkter från Maria Åkerberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *