Mineralpuder – Maria Åkerberg, YAG, Benecos

Är du en av alla som är förtjusta i mineralpuder eller mineralfoundation som de även kallas?

Man skulle kanske kunna säga att mineralpuder är den bästa smink-uppfinningen utöver maskaran. Mycket resultat på liten ansträngning.

Mineral powder är namnet på engelska.

Det finns många olika kvaliteter och märken på marknaden och vi på Skogsro Spa har tre olika hos oss. Mineralpuder är ett löst puder som ”smälter” på huden och blir ett kombination av foundation/puder. De har lite olika täckningsgrad, men alla ger en jämnare hudton.

De är balanserande på huden, vilket gör att hud med tendens till plitor, ofta blir bättre. De innehåller ofta titandioxid, vilket skyddar mot solen. Mineralpuder funkar på även känslig hud och har en skyddande effekt utan att täppa till huden.

Vissa märken innehåller saker som man inte vill ha, ex.vis bismuth ( i vissa fall angett som wismuth/vismuth),  som är allergiframkallande eller parfym som även de är allergener. Det vill vi inte ha och därför säljer vi ej sådana hos oss.

Det som är så smidigt med mineralpuder, är att de är lätta att applicera, man tar bara en kabukiborste ( en tätare borste utan skaft). Öppna burken och skaka ner lite puder i locket. Inte för mycket. Sedan tar du borsten och cirkulerar in pudret i borsten. Sedan cirkulerar du det på huden i hela ansiktet. Lätt som en plätt! Det går bra även på ögonlocken. Ta gärna lite på öronen och halsen med. I urringningen är det snyggt med. Det gör huden jämnare i tonen och vissa innehåller mera lyster, medan vissa är mattare.

Mineralpuder Maria Åkerberg

 

Vill man, så kan man ta en täckprodukt under på områden man vill täcka mera. Kanske om man är blå under ögat, lite i näsvingar eller på plitor. Då är coverstick, Compact foundation eller Flytande foundation lämpliga produkter. Man kan välja att även köra mera av flytande foundation och då använda mineralpudret över med en puderborste för en skirare effekt av pudret.

coverstick Maria Åkerberg

foundmilk

Efter mineralpudret kan du fortsätta att applicera rouge och övrig makeup.

 

Innan du lägger mineralpudret så använder du din dagkräm. Är du för torr så kan det hända att pudret inte fäster ordentligt. De som upplever att mineralpuder är för synligt, har oftast gjort missen att man inte smörjt huden innan.

Vissa tror att man ser rynkigare ut med mineralpuder. Det stämmer inte om du smörjer huden innan applicering.

När det gäller nyans så brukar vi rekommendera att inte ta för mörkt om man har pudret i hela ansiktet, men det avgör man ju själv såklart. Det är dock ett utmärkt alternativ som solpuder på delar av ansiktet om man vill få en mera sommarbrun färg. Där är Cappuccino eller Chocolate från Maria Åkerberg toppen. Även Soft mocca, Soft cacao och Soft Chocco från YAG.

 

Till våra olika märken på mineralpuder:

Maria Åkerbergs är i fina dosor med mineralpuder för 399:-. Kabukiborsten kostar  249:- De finns att köpa som kit för 599:-

Marias puder är bra kvalitet och finns i väldigt bra nyanser. Allt från Sand som är ett ljust/transparent puder till de mörkare som du kan ha som solpuder med. De mest sålda och de som passar flest är Vanilla ( gul underton) , Vanilla cold ( rosa underton), Pure Beige ( beigeneutral underton och lite mera skimmer) och Cappuccino ( varm ton med mera täckning, lite mattare). Pris 399:-

Klicka här för att komma till Maria Åkerbergs mineralpuderkampanj

YAG- You Are Gorgeous är ett märke från Halmstad. De har jättesköna, matta och täckande mineralpuder, som är mjuka på huden. Mycket prisvärda. Deras kabukiborste är superskön, tät och mjuk. Syntethår av hög kvalitet.

Här är färgerna Soft latte ( rosa underton), soft beige ( gul underton), Soft mocca ( neutral lite mörkare ton) de vanligaste nyanserna. Klicka här för att se alla YAG mineralpuder.

found alla700

 

Pris 199:-, pris kabuki 199:-

 

Benecos

Ett tyskt lågprismärke där man får ett puder för endast 99:-.

Skillnaden är att det är mera talc i detta, vilket är lite uttorkande. Det är bra på en blandhud och fet hud, kanske en ungdomshy,  men mindre lyckat på en torr, mogen hud. Det är mera som ett vanligt puder i lösform, alltså inte riktigt lika bra täckning. Men helt okej och är prisvärt.

Här finns 4 nyanser. Light sand och Sand är de vanligaste. Sen finns Medium beige och Golden Hazelnut som är lite mörkare.

light sand

Till Benecos kan man beställa en kabukiborste av annat märke eller Rougeborsten från Benecos som även går att applicera denna med.

 

Som all makeup kan det vara svårt att veta vilken nyans man ska ha. Du är välkommen att prova i butiken, men det går även beställa prover för 10:-/st om man väljer mellan några stycken, så man får rätt nyans.

 

Vill du enbart beställa prover, maila in order med namn, adress och mobilnummer, samt vilka du önskar prov på så skickar vi med en faktura på 10:-/prov plus faktiskt porto ( brukar bli 7:- eller 14:-)

Vill du beställa annat samtidigt så kan du beställa i webshopen. Klicka här för att komma till webshopen.

På Yag går du in på respektive puder och väljer prov.

På de andra märkena, går du in via denna länk och beställer antal prover och sedan skriver du i meddelanderutan i kassan vilka prover du önskar.

http://www.skogsrospa.se/ovrigt/reseforpackningar/vill-du-bestalla-prover.html

 

Fotnot. Mineralpuder tillverkas av rena mineraler och de märken vi har, är garanterat att de inte använder sig av barnarbete, såsom vissa mineralpuder visats vara i TV-program.

Mineralmakeup har inget som helst att göra med mineralolja.

Mineralmakeup heter det för att de består av krossade mineraler.

Mineralolja är ett samlingsnamn för olika petroleumoljor som tas ur råolja, samma olja som man gör bensin, diesel, fotogen, asfalt och gas av. Minerlolja/petroleumolja används även i väldigt mycket hudvård och makeup, dock inte i någon produkt vi säljer på Skogsro Spa, då vi personligen anser att det är en helt onödig råvara, som inte gör tillför huden något av värde, samt är en miljöskadlig produkt som inte är en förnyelsebar råvara.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *