Skogsro Spa – Vår historia från idé till handling

Berättelsen om Skogsro Spa

Jag, Maria,  har alltid drömt om att ha ett eget företag. Att starta ett pensionat var med från barndomsdrömmen. Där skulle jag med min mamma pyssla om gästerna. Det var fröet till Skogsro Spa.

Maria och Leif Johanskog Skogsro Spa

 

Vi startade familj tidigt och de egna företagsdrömmarna sattes på framtiden. När det så var möjligt att satsa fullt ut och våra fyra barn blivit större, hade intresset för alternativ medicin växt och det lockade att arbeta med kroppsbehandlingar.  Så den första utbildningen var Zonterapeut och akupressör med örtmedecin, som senare skulle efterföljas av många andra utbildningar.

Kombinationen med Skogsro Spa, kändes som en lyckad blandning av att kunna gå djupare in på behandlingar, samt få den lättsamma samvaron och njutningen som en lyckad spadag kan ge.

Att gå på spa ligger i tiden, det är något som nästan alla gillar och det lockar män och kvinnor, ung som gammal.

Vi hade i startskedet tänkt oss att arbeta 3-4 dagar i veckan och att det skulle vara mest jag, men med hjälp av Leif, som skulle arbeta i verksamheten. Leif som är en riktig ”fixarfrasse” har byggt hela Skogsro Spa med stor hjälp av familj och goda vänner. Nu har vi öppet 6 dagar i veckan året runt. Leif sadlade om yrke under tiden och är nu även massör/terapeut.

Under 2005 så byggdes Skogsro spa -anläggningen och utbildningar och förberedelser skedde under året.

Senhösten 2005 öppnades portarna och sedan dess har vi haft en fantastisk tillströmning av härliga människor från södra Sverige mestadels, men även gäster från flertalet länder har trivts hos oss på Skogsro Spa.

Butik Skogsro Spa

Vad vi hört från våra gäster som uppskattats extra mycket är lugnet, den hemtrevliga miljön, att vi tar emot en grupp i taget, vilket ger ett nära bemötande och att det är så himla skönt att vara här.

En paus i tillvaron. Det är något de flesta uppskattar. Vi får ta del av allehanda firanden och se så många som fått detta i gåva av någon som unnar dem, det lilla extra. Vi får träffa familjer och kompisgäng som får tid att verkligen umgås med varandra, utan att någon ska fixa hemma innan med städ, matlagning och förberedelser. Här är alla lika ompysslade.

Grillkåta Skogsro Spa

Snart märkte vi att kostymen (lokalerna) blivit för trånga. Rosenrummet byggdes 2008 och det gjorde att det rullar på bättre under vistelsen. Vi ville ha en inbjudande utemiljö och 2009 byggdes utedäcket, utepoolen och det stora lusthuset. Där kan man ha qigong om det regnar, kurser, företagsträffar, fika– och matlokal och det används ibland som behandlingsrum.

Badtunna Skogsro Spa

 

Under hösten 2009 renoverades sovstugan och där kan man övernatta upp till sex personer vid vistelsen hos oss på Skogsro Spa.

Sovstuga Skogsro Spa

Dubbelsäng sovstuga

2010 startade vi Skogsro Spa webshop som idag är en stor del av vår verksamhet. Här inriktar vi oss på ett brett och bra ekologiskt sortiment av hudvård, hårvård och makeup framför allt.

Skogsro Spa

2010 fick trädgården breda ut sig och 2012 byggdes bad-dammen med sandstrand och badbrygga.

2016 brann vårat lusthus upp, så då byggdes det upp igen. Det gjorde att vi även bytte utepoolen och soldäcket.

2017 har verksamheten vuxit såpass på alla håll så att vi behöver hjälp. Vi anställer fler personer för att kunna ge bästa service och breddar med ytterligare behandlingar och happenings. Samtidigt är vi lika bestämda med att enbart ta en spa grupp i taget. Oavsett antal i gruppen.

Vi har alltid massa planer för vår verksamhet och det kommer garanterat att hända saker framöver.

Under åren har vi gått många intressanta kurser och utbildningar. Inom denna bransch finns massa kul att lära sig.

Vi trivs som fisken i vattnet och älskar vårat arbete. Det är hur roligt som helst och som sagt, vi möter underbara, trevliga människor varenda dag. Hos oss är man inställd på att de det lugnt och släppa ner axlarna och vara i nuet. Man har sett fram mot vistelsen och kommer med förväntning hit till oss.

Vi möter gästen med de bästa förutsättningarna.

Vi vill att gästerna ska känna att vi har hjärtat med i verksamheten och att spadagen blir till ett härligt minne framöver.

Varmt välkomna

 

Maria och Leif Johanskog

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *